Monday, August 15, 2011

Cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Der er en verden af lækre cheesecakes derude på nettet. For eksempel denne her, som jeg fandt hos bbcgoodfood. Jeg er blevet ret glad for de bagte cheesecakes, eneste ulempe er blot, at man skal vente så mange timer før kagen har en behagelig køleskabstemperatur. Denne cheesecake er lidt lettere i smagen end New York Blåbær Cheesecake. Desuden giver hindbærsaucen kagen et godt, syrligt modspil.
Cheesecake med hindbær og hvid chokolade

300 g digestive kiks
50 g smeltet smør
600 g philadelfiaost
2 spsk mel
175 g rørsukker
Kornene fra 1 vaniljestang
2 æg
1 æggeblomme
1,5 dl creme fraiche
100 g hakket, god, hvid chokolade
300 g hindbær, friske eller frosne
1 spsk flormelis

Ovnen tændes på 180 grader. Kiksene knuses fint og blandes med den smeltede smør. Massen kommes i en ringform på omkring 22 cm, eventuelt beklædt med bagepapir. Det skal bages i cirka 10 minutter. Imens laves fyldet. Vaniljekornene skilles ad i en lille smule af sukkeret ved at mase i det med den flade side af en urtekniv. Flødeost røres med mel, sukker, vanilje og creme fraiche, jeg plejer at bruge røremaskine med gummibelagt k-spade. Efterfølgende tilsættes æg og æggeblomme 1 ad gangen. Chokolade og halvdelen af (de optøede) hindbær vendes i. Kagen bages i 40 - 50 minutter, til den har sat sig når man ryster lidt med den. Herefter står den i eftervarmen i ovnen i 20 - 30 minutter og køles ned først på køkkenbordet og senere i køleskabet. Inden servering laves hindbærsovsen ved at varme de resterende hindbær op sammen med flormelis'en. Sovsen mases gennem en sigte inden servering. Der bliver ikke så stor en portion, men der skal heller ikke bruges ret meget til hvert stykke.

6 comments:

 1. Mums - jeg må vist hellere snart lave cheesecake :-)

  Har du prøvet min opskrift: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2009/04/manhattan-style-strawberry-cheesecake.html?

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 2. Hej Birthe.

  Jeg har lige kigget på din opskrift - den ser nu ellers også rigtig lækker ud. Skal helt bestemt prøves!! Men først har jeg en chokolade cheesecake jeg skal have testet.. Jeg må nok indrømme at jeg er blevet en smule forfalden til cheesecake :-)

  Mvh Anna

  ReplyDelete
 3. Kære Anna,

  MUMS! Den ser lige så lækker ud, som den sidste, du postede :-)
  Kunne ikke finde blåbær den dag, jeg ville bage den - så lavede en super lækker én med brombær i stedet, som jeg fandt hos La Tascha.
  Den kan VIRKELIG også anbefales :-))

  Kh. Eva

  ReplyDelete
 4. Hej Eva.

  Den var også rigtig lækker :-) Lyder godt med brombær, det vil jeg også prøve!

  Mange hilsner fra Anna

  ReplyDelete
 5. Ser superlækker ud, så den vil jeg da prøve. Tak for tippet :)


  Hilsen

  Frederik
  HTC reparation
  http://htcreparation.dk/

  ReplyDelete