Mums! |
Løvebarer
(20 stk, angiveligt)
3 dl crunchy peanutbutter
2 dl lys sirup
75 g sukker (jeg brugte lys rørsukker)
1 spsk vaniljesukker
3 dl kokosmel
5 dl Rice Crispies
250 g god, mørk chokolade
Jordnøddesmør, sirup, sukker og vaniljesukker smeltes ved svag varme. Imens ristes kokosmelet på en tør pande. Sukker - peanutbutterblandingen er klar, når den ligesom ændrer let konsistens og begynder at 'svede'. Men pas på, jordnøddesmørret vil meget gerne brænde på!.. Kokos og Rice Crispies røres i blandingen, når den er tilstrækkeligt smeltet. Herefter fordeles blandingen i en kageform belædt med bagepapir (i følge opskriften, skal formen godt nok være beklædt med film, men det valgte jeg at lade være med, eftersom den varme masse sandsynligvis vil smelte filmen). Massen trykkes sammen med fingrene, så den bliver nogenlunde fast og jævn i det, og stivner i køleskab i mindst 1,5 time. Chokoladen smeltes varsomt over et vandbad. Løve-massen skæres i cirka 2 cm brede stænger, som dyppes i smeltet chokolade.
Hvis man krøller bagepapiret, er det let at få til at passe ned i en hvilken som helst bageform |
NB: Barerne ville smage ret meget lig peanut udgaven af en lion, hvis man dyppede dem i en lidt lysere chokolade. Jeg kan dog godt lide denne udgave, hvor overtrækschokoladen er mørk. Der var lidt problemer med, at barerne smuldrede, da jeg skar dem ud, fordi jeg ikke havde trykket massen tæt nok sammen inden afkøling. Desuden er det vigtigt at skære dem ud med en ret skarp kniv, så de skæres - ikke mases.
Som man kan se, havde jeg lidt vanskeligheder med at skære løvebarerne ud :-) |