Inspireret af en opskrift i "A Piece of Cake" af Leila Lindholm lavede jeg disse muffins. Der er foretaget nogle ændringer i forhold til den originale opskrift. Undskyldningen for endnu engang at bage kage var et forestående besøg af mødregruppen. Og så skal der naturligvis spises kage for at vedligeholde ammefedtdepoterne - det er jo klart!
Appelsinmuffins:
(12 stk)
100 g smør
1 dl mælk
1 dl A 38
2 æg
1,5 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
4 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
skal af to usprøjtede appelsiner
100 g god orangechokolade, hakket
Smørret smeltes og tilsættes mælk og A 38. Æg, sukker og vaniljesukker piskes grundigt. Smør og mælkeprodukter røres i. Appelsinskal tilsættes. Mel og hævemidler blandes og vendes i dejen. Herefter skal dejen fyldes i muffinforme. Det gøres således, at formene fyldes næsten halvt med dej, hvorefter chokolade fordeles i alle formene og dækkes med den resterende kagedej. Forme af papir skal selvfølgelig sættes i faste forme inde i ovnen. Bages knap 30 minutter ved 200 grader. Det er en god ide lige at tjekke med en kødnål eller lignende, om der hænger dej ved, før de tages ud.
Uhmm, de lyder vel nok lækre, de må prøves en dag :-)
ReplyDeleteMange hilsner
Birthe
som også er både bogorm og madglad....
Bøger og mad er ikke det værste, man kan fortære ;-) De blev ret gode, sidder lige og smovser en af dem nu. Spar endelig ikke på appelsinskallen, hvis du er ligeså begejstret for citrusfrugter som jeg!
ReplyDeleteMed venlig hilsen,
Anna
PS: