En fordansket udgave af en populær cheesecake på adskillige amerikanske madblogs. Skal advare om at den er heavy og der er til mange mennesker!!
Bund:
250 g mel
90 g brun farin
250 g smør
1/2 tsk kanel
Ostelag:
2 pakker philadelphia
100 g almindelig sukker
2 æg
1 stang vanilje
Æbler:
4 - 5 madæbler, skrællede og skåret i små stykker
2 spsk sukker
1/2 tsk kanel
1/4 tsk muskatnød
Strøelse:
180 g brun farin
120 g mel
1/2 tsk kanel
50 g finvalsede havregryn
120 g smør
Karamelsauce:
50 g smør
90 g brun farin
1/2 - 1 dl piskefløde
1 tsk vanilje
lidt salt
Ovnen tændes på 180 grader. Æblefyldet opvarmes i en gryde til æblerne bliver lidt bløde. Sætes til side. Ingredienser til strøelse blandes i en beholder, smørret nulres i med fingerspidserne. Sættes til side. Ingredienser til bunden blandes i foodprocessor eller lignende, til det har konsistens som krummer. Presses i bunden af en halvstørrelse bradepande betrukket med bagepapir. Bages i cirka 10 minutter.
Imens blandes ostefyldet: Først røres vaniljekorn fra vaniljestangen ud i sukkeret. Herefter blandes philadelphia og sukker til det er jævnt, optimalt set i røremaskine med fleksibel k-spade. Æggene tilsættes en efter en. Hældes over den varme bund. Æblerne fordeles jævnt ovenpå, herefter strøelse.
Bages 40 - 45 minutter, til den har sat sig. Afkøles til stuetemperatur, opbevares evt i køleskab til næste dag.
Karamelsauce laves ved at lade brun farin, smør, fløde og salt simre i en pande i 5 - 7 minutter, hvorefter vaniljesukker tilsættes. Afkøles inden servering.
Åh ja tak! Den ser vel nok dejlig ud! ♥
ReplyDeleteMega lækker. Men den er godt nok tung. Det stykke som ses på billedet var nok til mig og vores søn på 5 som kan spise en halv lagkage hvis han får lov kunne kun lige klemme to stykker ned.
ReplyDelete