Tarteletter med høns i asparges:
Ingredienser:
1 god kylling
Noget at koge kyllingen med, fx gulerødder, bladselleri samt lauerbærblade.
10 peberkorn
Til sovsen:
Suppe fra kyllingen
1 ds skiveskårne asparges (smid ikke væsken væk)
30 g smør
3 spsk mel
1/2 - 1 dl fløde
Kyllingen puttes i en gryde sammen med 10 peberkorn og kogegrøntsagerne og dækkes lige netop med vand. Koges omtrent 1,5 time. Husk at skumme fedtet af indimellem. Herefter tages kyllingen op og kødet pilles af i mundrette stykker. Skroget smides tilbage i gryden og suppen koges yderligere ind i nogle timer for at få mere smag. Inden brug skal suppen sies for kyllingeskrog og grøntsager.
Herefter skal sovsen laves: Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes. Mens der piskes tilsættes væsken fra aspargesne. Når man har en tyk, jævn sovs tilsættes suppen lidt efter lidt, mens der piskes. Der skal bruges omkring 4 - 5 dl af suppen. Fløden kommes i og sovsen varmes igennem. Til sidst tilsættes kyllingestykker og asparges, og der smages til med salt og peber. Efter at kyllingen er tilsat må sovsen ikke rigtig koge, da kyllingen så kan trevle. Tarteletterne varmes enten på brødrister eller i ovnen, og der anrettes og serveres!