Friday, January 7, 2011

Hjemmelavet knækbrød med kerner (eller nok snarere, hjemmelavede kiks)

Idag fik jeg lyst til at lave knækbrød, og derfor surfede jeg lidt rundt på nettet efter en egnet opskrift. Det er en variation over den samme opskrift, der går igen flere steder. Hvor den oprindeligt stammer fra, ved jeg ikke. Mine knækbrød er lidt en fusion af to opskrifter, en opskrift fra madblog'en stjerneskud og en opskrift fra idenyt's hjemmeside. Væskemængden blev reduceret i forhold til begge originale opskrifter. Jeg har altså ikke lige talt knækbrødene, men der blev en god portion. Nok til at fylde en kagedåse.

De færdige knækbrød

Knækbrød med kerner:

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1,5 dl grahamsmel
1,5 dl hvedemel
1 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
1,25 dl vindruekerneolie
1,5 dl vand

Ovnen tændes på 200 grader. Solsikkekerner og græskarkerner ristes let på en tør pande. Alle tørre ingredienser blandes sammen. Herefter tilsættes olie og vand, og dejen samles. Deles i to lige store portioner, som hver rulles ud til en firkantet plade mellem to stykker bagepapir. Man kan, ved hjælp af bagepapiret, folde siderne indover og rulle efter med kagerullen, for at få knækbrødspladen firkantet. Herefter skæres knækbrødene ud i den ønskede størrelse med en kniv eller et pizzahjul. Bages en plade ad gangen i 15 - 20 minutter, til de har en let gylden overflade, og placeres på en rist til afkøling. Det er en god ide at skille dem ad, mens de endnu er varme. Opbevares i en kagedåse eller lignende.

Solsikkekerner og græskarkerner ristes let på en pande

Deles i to portioner og rulles ud mellem 2 ark bagepapir


NB: "Det er nogle gode KIKS!!" udbrød manden min, da han smagte knækbrødene. Og jeg er tilbøjelig til at give ham ret, de er dejligt sprøde, og har en porøs konsistens, der gør, at det ville være håbløst at smøre pålæg på. Men som et mellemmåltid eller en lille snack til et glas vin, ville de være yderst velegnede.

2 comments:

 1. Ligegyldig hvad de hedder, så ser de ihvert fald lækre ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 2. Hej Birthe.
  Tak :-) Vi er også snart ved at ha' udryddet dem.

  Mvh Anna

  ReplyDelete