Sunday, October 16, 2011

Manhattan Style Strawberry Cheesecake

Ligesom landet for tiden skal passe på økonomien, er vi også inde i en spareperiode herhjemme. Det, kombineret med at min barsel nu har været slut i en måneds tid, gør, at den mad vi får herhjemme for tiden er ganske generisk. Alligevel fik jeg afprøvet NYBH's efterhånden ret så berømte cheesecake, og hold da op, hvor er den god. Min mand var i særlig grad begejstret for kagen, fordi den er så sød. Jeg kan godt have lidt en tendens til at komme citron i søde sager, hvilket han ikke er helt så begejstret for. Da jeg bruger blog'en her som opskriftsindex, tillader jeg mig at skrive opskriften.
Manhattan-style strawberry cheesecake

200 g knuste digestivekiks
75 g hakket, hvid chokolade
75 g mandler (med skal)
100 g smeltet smør (let afkølet)
400 g mascarpone
4,5 dl creme fraiche, 18 %
145 g rørsukker
2 æg
1 stang vanilje

Jordbærsauce
250 g jordbær, friske eller fra frost
1/4 dl vand
75 g sukker
1/2 stang vanilje
lidt citronsaft
1 spsk maizena udrørt i 1 spsk kogende vand

Let knuste kiks samt mandler køres i foodprocessor, til man synes konsistensen er passende. Hældes i skål og tilsættes chokolade og smør. Blandes og hældes i bunden af en let smurt springform. Det skal presses godt sammen. Herefter blandes mascarpone, æg, 85 g sukker og 1/2 stang vanilje til en jævn masse i en foodprocessor eller røremaskine med fleksibel k-spade. Massen hældes over kiksebunden og hele herligheden bages ved 190 grader i 20 - 30 minutter, til det har sat sig. Cremefraiche blandes med 60 g sukker og 1/2 stang vanilje og puttes ovenpå. Kagen bages videre i 10 - 15 minutter. Herefter skal den køle af mindst 6 - 8 timer i køleskaber. 

Jordbærsaucen laves i god tid, så det kan nå at køle af inden servering. Fremgangsmåden ses her :)

5 comments:

 1. Glad for at du/I kunne lide den :-) Der skal stadig godt skæres noget ned på sukkeret, men jeg har fået påbud fra kæresten om IKKE at ændre på den ;-)

  Mange hilsner
  Birthe

  ReplyDelete
 2. Den smager også uforskammet godt! Har kun prøvet den med blåbær, men det kan også anbefales :-)

  ReplyDelete
 3. Hej Birthe
  Den var rigtig lækker!! Jeg begyndte også at fantasere om at bruge nogle lidt mere syrlige bær eller tilsætte noget citron, men manden synes at kagen absolut ikke må ændres, den er helt perfekt, som den er :-)

  Mvh Anna

  ReplyDelete
 4. Hej Piskeris.
  Jep, kagen er syndigt lækker :-) God ide med blåbær!

  Mvh Anna

  ReplyDelete
 5. Hej,
  Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi har lanserat den populära svenska sajten HittaRecept.se i Danmark som Findeopskrifter.dk.

  Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://madgladbogorm.blogspot.com) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogtoppen" på Findeopskrifter.dk.

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i den svenska Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogtoppen!

  Vänlig hälsning,
  Pauline Torres
  pauline@hittarecept.se

  ReplyDelete