Snebillede fra haven |
Æble-crumblecake:
8 - 10 skrællede æbler
kornene fra 1/2 stang vanillie
125 g smør
125 g mel
75 g sukker
Kagen vinder ikke mange point for kunstnerisk udtryk - men smager ganske glimrende |
Æblerne skæres i skiver. Puttes i en gryde sammen med vanillekornene og koges let sammen. De skal bare mufles lidt, der må stadig gerne være hele æblestykker at se. Massen puttes i et tærtefad. Smuldredejen laves nemmest ved at putte mel og sukker samt smør skåret i mindre bidder i en minihakker eller lignende og køre det hele en hurtig omgang. Man må endelig ikke køre for længe, det skal være krunmmer - ikke dej. Hvis ikke man har nogen former for mekaniske hjælpemidler, må man smuldre smøret i melet og tilsætte sukkeret. Smuldredejen hældes ovenpå æblemassen og det hele bages i ovnen i en god halv time ved 180 grader, til overfladen ser let sprød ud. Velbekomme!
Jeg elsker den kage. Især med flødeskum :-)
ReplyDeleteJeg er nu personligt mere til creme fraiche ;-)
ReplyDelete