Tuesday, December 14, 2010

Pizzasnegle med skalotteløg og emmentaler

Der lå lidt forskelligt og trængte til at blive brugt i køleskabet: en rest emmentalerost, en rød snack-peber og et par skalotteløg. Det blev til en omgang pizzasnegle til madpakken. De fik en dejlig krydret løgsmag på grund af skalotteløget. Skalotteløg er mine yndlingsløg - de giver bare et eller andet pift til alt, hvad man putter dem i. Desværre bliver de ikke ført i det lokale supermarked, trods mine utallige forsøg på at overtale ejeren til at købe dem hjem. Der er ikke nok salg i dem, øv bøv!

Pizzasnegle:
(cirka 12 stk)

Ingredienser:
50 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk groft salt
2 spsk olivenolie
100 g fint durummel
cirka 400 g hvedemel

Til fyld:
en lille dåse tomatpuré (70 g), krydret med salt og peber
1 rød snackpeber, skåret i meget små tern
2 skalotteløg, ligeledes hakket fint
cirka 100 g emmentalerost

Gæren røres ud i det lunkne vand. Salt og olie tilsættes. Melet tilsættes og dejen æltes meget grundigt. Det er vigtigt at der ikke kommer for meget mel i - så bliver sneglene meget tørre. Dejen rulles ud til en plade på omkring 30 x 40 cm. Tomatpuré smøres på. Grøntsager og ost fordeles ovenpå. Pladen rulles sammen til en roulade og skæres i 2 - 3 cm tykke skiver. Sneglene lægges på en plade med bagepapir, hvor de hæver i cirka 20 minutter.

Bagetiden er 20 minutter ved 200 grader.

He he, jeg burde nok istedet kalde dem for pizzaboller. For helt så meget snegle ligner det vist ikke ;-)

No comments:

Post a Comment