Honningstegt kylling med tørret frugt
Ingredienser:
1 kylling
Fyld:
4 tørrede figner
6 tørrede abrikoser
1 fed hvidløg
1 stang kanel
revet skal af en øko-citron
Marinade:
2 spsk soya
5 spsk rapsolie (eller lignende smagsneutral olie)
5 spsk akaciehonning
saft af 1 citron
salt og peber
Uanset hvilke associationer man måtte få er det altså bare tørret frugt , der er proppet i ;-) |
Tørret frugt og hvidløg skæres i små tern. Blandes med citronskal og puttes ind i kyllingen sammen med en kanelstang. Marinaden blandes (den skiller helt vildt) og smøres på kyllingen. Kyllingen skal steges i 75 minutter ved 160 grader, og herefter steges i cirka 15 minutter ved 200 grader til skindet bliver gyldenbrunt. Et par gange i løbet af hele stegetiden smøres kyllingen med mere marinade. Den skal gerne lige hvile en 10 minutters tid inden den skæres ud. Efter sigende smager fyldet ret godt. Jeg har ikke selv smagt det, da jeg har et ret problematisk forhold til tørret frugt.
Den færdige kylling inden udskæring |
Stuvet grønlangkål med frisk smag
Ingredienser:
500 g frosset, hakket grønkål
1 lille bæger creme fraiche 18 %
1 spsk dijonsennep
1 spsk brun farin
salt og peber
Kålen optøs i en gryde med låg ved svag varme. De øvrige ingredienser tilsættes når væden er fordampet, og kålen simrer under låg i 15 minutter. Smages til med salt og peber.
Aftenens tallerken |
Hvornår kommer der nogle nye indlæg om kage :-)
ReplyDeleteAldrig! he he. Nej fohåbentlig snart, inden jeg får alt for slemme kage-abstinenser ;-)
ReplyDeleteDen ser fantastisk lækker ud :) Den ligner næsten de slags kyllinger, som man kan få i Asien, hvor der også er brugt fantastiske marinader.
ReplyDeleteKh Nadia/foodfanatic.dk (som nu er sulten)
Tak :) Det var den nu også, sveskerne gav den en ret julet smag. Altid rart at gøre andre mennesker sultne, he he.
ReplyDeleteKh Anna