Sunday, December 5, 2010

Advents-inspireret aftensmad

Vi spiser ret ofte kylling herhjemme, fordi det er en ganske billig måde at få sig et lille "kødorgie" på sammenlignet med for eksempel en oksesteg. Den her version smagte ret godt, så derfor ryger den på blog'en. Opskriften er en let modificeret version af en opskrift fra decembernummeret af et madblad fra 2008. Som tilbehør lavede jeg en version af stuvet grønlangkål med en lidt friskere smag end den vanlige udgave. Nogle brunede kartofler til ville sikkert lige gøre retten maksimalt julet. Vi fik bare almindelige kedelige kartofler til, desværre..

Honningstegt kylling med tørret frugt

Ingredienser:
1 kylling

Fyld:
4 tørrede figner
6 tørrede abrikoser
1 fed hvidløg
1 stang kanel
revet skal af en øko-citron

Marinade:
2 spsk soya
5 spsk rapsolie (eller lignende smagsneutral olie)
5 spsk akaciehonning
saft af 1 citron
salt og peber

Uanset hvilke associationer man måtte få er det altså bare tørret frugt , der er proppet i ;-)

Tørret frugt og hvidløg skæres i små tern. Blandes med citronskal og puttes ind i kyllingen sammen med en kanelstang. Marinaden blandes (den skiller helt vildt) og smøres på kyllingen. Kyllingen skal steges i 75 minutter ved 160 grader, og herefter steges i cirka 15 minutter ved 200 grader til skindet bliver gyldenbrunt. Et par gange i løbet af hele stegetiden smøres kyllingen med mere marinade. Den skal gerne lige hvile en 10 minutters tid inden den skæres ud. Efter sigende smager fyldet ret godt. Jeg har ikke selv smagt det, da jeg har et ret problematisk forhold til tørret frugt.

Den færdige kylling inden udskæring

Stuvet grønlangkål med frisk smag
Ingredienser:
500 g frosset, hakket grønkål
1 lille bæger creme fraiche 18 %
1 spsk dijonsennep
1 spsk brun farin
salt og peber

Kålen optøs i en gryde med låg ved svag varme. De øvrige ingredienser tilsættes når væden er fordampet, og kålen simrer under låg i 15 minutter. Smages til med salt og peber.

Aftenens tallerken

4 comments:

  1. Hvornår kommer der nogle nye indlæg om kage :-)

    ReplyDelete
  2. Aldrig! he he. Nej fohåbentlig snart, inden jeg får alt for slemme kage-abstinenser ;-)

    ReplyDelete
  3. Den ser fantastisk lækker ud :) Den ligner næsten de slags kyllinger, som man kan få i Asien, hvor der også er brugt fantastiske marinader.
    Kh Nadia/foodfanatic.dk (som nu er sulten)

    ReplyDelete
  4. Tak :) Det var den nu også, sveskerne gav den en ret julet smag. Altid rart at gøre andre mennesker sultne, he he.
    Kh Anna

    ReplyDelete