Thursday, September 16, 2010

Farserede porrer

Farserede porrer er en kær klassiker, som straks vækker minder om mormors kødgryder. Minder om dengang chili og hvidløg stadig var eksotiske krydderier. Der er noget uendeligt trygt og nostalgisk over smagen af frikadelle, porre og panering, og samtidig er retten forholdsvist hurtigt lavet, hvilket gør den til en af mine yndlings retro-retter.



Farserede porrer:
(6 - 8 stk)

2 stk porrer
400 g hakket svinekød
1 æg
1 dl havregryn
1 dl mælk
1 tsk salt
friskkværnet peber
rasp
desuden skal der bruges bagepapir til at forme dem med

Farsen formes til en plade og rulles om porrestykket

Herefter trilles den en tur i rasp


Farsen laves først. Det gøres ved først at røre det hakkede kød med salt og peber. Dernæst røres havregyn og æg i. Til sidst tilsættes mælk, så farsen har en passende konsistens. Det er ikke sikkert at al mælken skal bruges. Porrerne renses og skæres i 6 - 8 stykker på cirka 5 cm. Den træede halvdel af porren skal naturligvis ikke bruges. Stykkerne koges møre i letsaltet vand i cirka 15 minutter. Herefter tages de op og afkøles let. Farsen deles i portioner svarende til antallet af porrestykker. Nu skal der bruges et stykke bagepapir samt en tallerken med rasp. En klump fars formes til en firkant på bagepapiret, og et stykke porre lægges på. Farsen skal nu ved hjælp af bagepapiret formes rundt om porren. Den færdige "pølse" trilles en tur i raspen. Når alle porrer er farseret skal de steges et lille kvarters tid ved jævn varme, mens de vendes hyppigt, så de bliver så runde og jævnt stegt, som muligt. En ægte mormor ville nok vælge at stege dem i smør, smagsneutral olie kan selvfølgelig også bruges. Men aldrig olivenolie!

Som tilbehør spiste vi rodfrugter, som var skåret i stave og stegt i ovnen (kartofler, gulerødder og pastinak).

NB: Indlægget er redigeret 5. januar 2011.

No comments:

Post a Comment