Farserede porrer:
(6 - 8 stk)
2 stk porrer
400 g hakket svinekød
1 æg
1 dl havregryn
1 dl mælk
1 tsk salt
friskkværnet peber
rasp
desuden skal der bruges bagepapir til at forme dem med
Farsen formes til en plade og rulles om porrestykket |
Herefter trilles den en tur i rasp |
Farsen laves først. Det gøres ved først at røre det hakkede kød med salt og peber. Dernæst røres havregyn og æg i. Til sidst tilsættes mælk, så farsen har en passende konsistens. Det er ikke sikkert at al mælken skal bruges. Porrerne renses og skæres i 6 - 8 stykker på cirka 5 cm. Den træede halvdel af porren skal naturligvis ikke bruges. Stykkerne koges møre i letsaltet vand i cirka 15 minutter. Herefter tages de op og afkøles let. Farsen deles i portioner svarende til antallet af porrestykker. Nu skal der bruges et stykke bagepapir samt en tallerken med rasp. En klump fars formes til en firkant på bagepapiret, og et stykke porre lægges på. Farsen skal nu ved hjælp af bagepapiret formes rundt om porren. Den færdige "pølse" trilles en tur i raspen. Når alle porrer er farseret skal de steges et lille kvarters tid ved jævn varme, mens de vendes hyppigt, så de bliver så runde og jævnt stegt, som muligt. En ægte mormor ville nok vælge at stege dem i smør, smagsneutral olie kan selvfølgelig også bruges. Men aldrig olivenolie!
Som tilbehør spiste vi rodfrugter, som var skåret i stave og stegt i ovnen (kartofler, gulerødder og pastinak).
NB: Indlægget er redigeret 5. januar 2011.
No comments:
Post a Comment