Nå, men her kommer så første menu :o)
Andebryst med sellerisalat:
(Opskrifterne er fundet i salatsøstrenes greatest hits bog og er modificeret let.)
Andebryst:
2 andebryst (eller 1, afhængig af størrelse)
2 usprøjtede øko appelsiner
2 spsk mørk farin
1,5 dl hvidvin
Bagt selleri:
cirka 500 g knoldselleri
Olivenolie
60 g tørrede dadler
30 g valnødder
Friskhakket mynte
Friskpresset citronsaft fra 1/2 citron
Sellerien skrælles og skæres i stave. Vendes i olie, salt og peber og bages ved 200 grader i cirka 30 minutter. Der vendes i dem undervejs. Dadlerne afstenes og snittes i tynde strimler. Valnødderne knækkes i mindre stykker. Nødder, dadler, selleri og mynte blandes og smages til med citronsaft, salt og peber.
Farin, hvidvin og skal og saft af den ene appelsin kommes i gryde og simrer uden låg i 10 – 15 minutter. Den anden appelsin skæres i både. Andebryst og appelsinskiver brunes på begge sider på pande. Fedtet hældes fra. Appelsinstykkerne tages af panden og gemmes til servering. Lagen hældes over andebrystet, og det småkoger uden låg i 20 – 25 minutter. Vendes en gang undervejs. Hviler i 5 minutter inden servering. Som tilbehør spiste vi lidt ris.
Mynten fungerer meget godt sammen med sellerien, som ellers godt kan få en lidt kedelig og fad smag. Min ellers selleriforskrækkede mand kunne ret godt lide sellerisalaten.
No comments:
Post a Comment