Tuesday, January 4, 2011

Appelsinmuffins

Inspireret af en opskrift i "A Piece of Cake" af Leila Lindholm lavede jeg disse muffins. Der er foretaget nogle ændringer i forhold til den originale opskrift. Undskyldningen for endnu engang at bage kage var et forestående besøg af mødregruppen. Og så skal der naturligvis spises kage for at vedligeholde ammefedtdepoterne - det er jo klart!


Appelsinmuffins:
(12 stk)

100 g smør
1 dl mælk
1 dl A 38
2 æg
1,5 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
4 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
skal af to usprøjtede appelsiner
100 g god orangechokolade, hakket

Smørret smeltes og tilsættes mælk og A 38. Æg, sukker og vaniljesukker piskes grundigt. Smør og mælkeprodukter røres i. Appelsinskal tilsættes. Mel og hævemidler blandes og vendes i dejen. Herefter skal dejen fyldes i muffinforme. Det gøres således, at formene fyldes næsten halvt med dej, hvorefter chokolade fordeles i alle formene og dækkes med den resterende kagedej. Forme af papir skal selvfølgelig sættes i faste forme inde i ovnen. Bages knap 30 minutter ved 200 grader. Det er en god ide lige at tjekke med en kødnål eller lignende, om der hænger dej ved, før de tages ud.

2 comments:

  1. Uhmm, de lyder vel nok lækre, de må prøves en dag :-)

    Mange hilsner
    Birthe
    som også er både bogorm og madglad....

    ReplyDelete
  2. Bøger og mad er ikke det værste, man kan fortære ;-) De blev ret gode, sidder lige og smovser en af dem nu. Spar endelig ikke på appelsinskallen, hvis du er ligeså begejstret for citrusfrugter som jeg!

    Med venlig hilsen,
    Anna

    PS:

    ReplyDelete