Nå, men efter nøje overvejelser besluttede jeg mig for at lave en lækker kage med årets kostbare høst. Jeg fandt en opskrift på solbærkage i Leila Lindholms 'A Piece of Cake'. Den var virkelig flot på billedet i bogen.. En saftig sukkerbrødskage bagt i ringform med spredte solbær indeni. Men ak! Min egen kage blev på ingen måde så dekorativ som billedet..
Der var alt, alt for mange solbær i kagen! De sank simpelthen til bunds, hvilket vil sige, at de endte med at ligge i toppen af kagen, når den blev vendt ud af ringformen. En anden gang (det vil sige næste år, suk!) vil jeg nok kun putte 1/3 af solbærrene i, i forhold til hvad der står i opskriften. Solbær smager også ret kraftigt, så der skulle en del creme fraiche til for at mildne smagen. Derudover kunne jeg vist godt bruge et kursus i disciplinen at vende en kage ud af en ringform ;-)
Jeg synes nu, det er meget smukke farver, selvom det selvfølgelig er ærgerligt, at den ikke levede op til kogebogens billede. Men solbærkage lyder nu skønt :-)
ReplyDeleteHej Piskeris.
ReplyDeleteJa, jeg tror bestemt også at der er potentiale i en solbærkage.. Hvis jeg støder på flere friske bær kan det være jeg forsøger mig igen. Eller måske holder jeg mig bare på mere sikker grund og laver en crumble næste gang ;-)