De færdige knækbrød |
Knækbrød med kerner:
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1,5 dl grahamsmel
1,5 dl hvedemel
1 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
1,25 dl vindruekerneolie
1,5 dl vand
Ovnen tændes på 200 grader. Solsikkekerner og græskarkerner ristes let på en tør pande. Alle tørre ingredienser blandes sammen. Herefter tilsættes olie og vand, og dejen samles. Deles i to lige store portioner, som hver rulles ud til en firkantet plade mellem to stykker bagepapir. Man kan, ved hjælp af bagepapiret, folde siderne indover og rulle efter med kagerullen, for at få knækbrødspladen firkantet. Herefter skæres knækbrødene ud i den ønskede størrelse med en kniv eller et pizzahjul. Bages en plade ad gangen i 15 - 20 minutter, til de har en let gylden overflade, og placeres på en rist til afkøling. Det er en god ide at skille dem ad, mens de endnu er varme. Opbevares i en kagedåse eller lignende.
Solsikkekerner og græskarkerner ristes let på en pande |
Deles i to portioner og rulles ud mellem 2 ark bagepapir |
NB: "Det er nogle gode KIKS!!" udbrød manden min, da han smagte knækbrødene. Og jeg er tilbøjelig til at give ham ret, de er dejligt sprøde, og har en porøs konsistens, der gør, at det ville være håbløst at smøre pålæg på. Men som et mellemmåltid eller en lille snack til et glas vin, ville de være yderst velegnede.
Ligegyldig hvad de hedder, så ser de ihvert fald lækre ud :-)
ReplyDeleteMange hilsner
Birthe
Hej Birthe.
ReplyDeleteTak :-) Vi er også snart ved at ha' udryddet dem.
Mvh Anna