Tuesday, April 5, 2011

Cheesecake med hindbærcoulis

Husblas er en genial opfindelse! Det er jo et eller andet sted fantastisk, at noget så tilsyneladende uanvendeligt som kollagen fra dyrenes hud, sener og knogler, kan anvendes med det formål at få desserter til at stivne. For en cheesecake ville jo bare ikke være helt den samme, hvis det var en tyndtflydende masse, som lå og skvulpede rundt i en skål. En nørd som jeg elsker, når kemi og madlavning går op i en højere enhed :D

Nå, men hvis du stadig har bevaret din appetit på cheesecake efter min indledende ode til husblas, så læs endelig videre :-)

Ostekagen her er en opskrift fra Magasinet Mad marts - april 2010. Man skal lige være opmærksom på, at den skal hvile på køl 5 - 6 timer inden servering. Omvendt skal den heller ikke laves i al for god tid. Der var en lille rest cheesecake til overs, som vi guffede dagen efter. Og dagen efter havde kiksebunden fuldstændig mistet sin sprødhed. Det var i øvrigt en rigtig lækker cheesecake. Syrligheden fra citroner og lime klædte kagen godt. Jeg vil mene at portionen burde kunne række til 6 - 8 personer. I hvert fald normale og nogenlunde mådeholdende personer. Vi var så 5 mennesker (4 voksne samt 1 barn) om at spise næsten hele kagen. Ups..

Min mand skyndte sig at tage billeder, da vi fandt ud af, hvor godt kagen smagte..


Cheesecake med hindbærcoulis

Kiksebund:
300 g Digestive-kiks
125 g smør
1 springform (mindst 24 cm i diameter)

Fyld:
400 g flødeost naturel (jeg brugte philadelphia)
2,5 dl sukker
kornene fra 1 vanillestang
saft fra 2 citroner
saft fra 1 lime
3 blade husblas
1/2 liter piskefløde

Hindbærcoulis:
400 g hindbærmarmelade (eventuelt hjemmelavet)
1 blad husblas

Kiksebunden laves ved at kiksene knuses fint og blandes med smeltet smør. Massen fordeles i bunden af en bagepapirsbeklædt springform. Det skal presses godt sammen med håndfladerne. Springformen sættes i køleskabet, mens flødeostefyldet laves. Husblassen lægges først i blød i koldt vand. Kornene fra vaniljestangen moses sammen med en smule af sukkeret, for at få kornene skilt. Herefter røres flødeost blødt med sukker (inklusiv vanilje) og saft fra citroner og lime. Jeg brugte den fleksible k-spade til at røre med (elsker min Kenwood!). Når husblassen har ligget i blød i minimum 5 minutter, smeltes den over vandbad og piskes i flødeosteblandingen. Piskefløden piskes til skum og vendes straks i flødeosteblandingen. Cremen fordeles i springformen i et jævnt lag. Herefter skal ostekagen hvile i køleskabet i 5 - 6 timer.

Når der er cirka 2 timer til servering, skal kagen pyntes med hindbærcoulis. Hindbærcoulis laves ved at smelte hindbærmarmeladen i en kasserolle ved svag varme. Samtidig lægges husblassen i blød i koldt vand. Når den, efter 5 minutters tid, er gelèagtig, smeltes den i marmeladen under grundig piskning. Herefter hældes coulis'en over ostekagen, som skal tilbage i køleskabet igen indtil servering.

4 comments:

  1. Hej Anna..
    NØøøJ, hvor er jeg solgt til denne her.
    Hold op den ser god ud..
    :-)

    ReplyDelete
  2. Tak skal i ha' :-)

    Det var skam også super lækkert, omend noget syndigt med al den flødeost og piskefløde.

    Mange hilsner fra Anna

    ReplyDelete