Tuesday, March 22, 2011

Crumblecake med pære og blåbær

Et par pærer i køleren samt blåbær i fryseren gjorde det muligt at lave en lækker dessert her til aften. Det skønne ved crumblecakes er, at de kan varieres på talrige måder, alt efter hvad man lige har på lager af frugt og / eller bær. Aftenens kage blev lavet efter en opskrift jeg fandt i en ældre udgave af Magasinet Mad (feb - marts 2010).



Crumblecake med pære og blåbær

4 faste pærer
100 g frosne blåbær
4 spsk rørsukker
2 spsk kanel

Smuldredej:
50 g mandler, usmuttede og hakkede
125 g koldt smør
150 g hvedemel
80 g sukker

Pærerne skrælles og skæres i både uden kernehus. De lægges i en frysepose sammen med de frosne blåbær. Sukker og kanel tilsættes, hvorefter posen rystes grundigt. Pærer og blåbær fordeles i et smurt tærtefad. Smørret skæres i mindre tern og smuldres i melet. Sukker og mandler blandes i, og 'krummerne' fordeles over frugterne. Bages ved 220 grader i 20 - 25 minutter.

2 comments:

  1. Det lyder som en god kombi med pærer og blåbær. Skønt med sådan en enkel, men alligevel spændende dessert.

    ReplyDelete
  2. Enkle, men alligevel spændende desserter er altid et hit herhjemme :-) Hvis ikke blåbærrene havde været der, var det blevet lige sødt nok..

    Mvh Anna

    ReplyDelete