Ølandshvedebrød:
4,5 dl koldt vand
4,5 dl koldt vand
1 dl våd surdej
en lille ært gær
600 g ølandshvedemel
15 g havsalt
Dag 1: 3,5 dl vand, surdej samt gær røres sammen i en skål. Mel og salt tilsættes. Dejen røres på røremaskine i 3 minutter ved lav hastighed, efterfulgt af 15 minutter ved højere hastighed. Undervejs skal den sidste deciliter vand tilsættes. Jeg brugte k-spaden til at røre med, idet dejen mere skal "slås" en æltes. I de 15 minutter ved høj hastighed satte jeg maskinen et sted mellem 2 og 3, mere end det turde jeg ikke skrue op på. Jeg skal advare om, at maskinen i løbet af kort tid kan vandre ret langt på køkkenbordet, så hold øje imens! Når dejen er færdigæltet (lav en glutenprøve!) hældes dejen i en skål smurt med koldpresset rapsolie og dækkes med husholdningsfilm, hvorefter den hæver på køl i 20 - 22 timer.
Dag 2: Dejen hældes ud på en plade beklædt med bagepapir og deles forsigtigt på midten til 2 brød. Efterhæver 1 time og bages i cirka 25 minutter ved 230 grader. Køles af på bagerist.
Uhmm, er helt vild med ølandshvede :-)
ReplyDeleteMange hilsner
Birthe
Det kan jeg godt forstå :-) Det giver bare nogle utroligt velsmagende brød!
ReplyDeleteMvh Anna